Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

"ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΟ ΜΩΑΜΕΘ..." Η παράφραση της γνωστής παροιμίας ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση που εξετάζουμε।





Στο Νομό Ημαθίας (και όχι μόνο) επιτελείται εδώ και χρόνια ένα μοναδικό σε μέγεθος, ποιότητα και αξία έργο। Μιλάμε για τις δράσεις και την προσφορά της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, οι οποίες ξεπερνούν κάθε όριο και επάξια συναγωνίζονται τις δράσεις των Μεγαλύτερων και Πλουσιότερων Βιβλιοθηκών του Κόσμο Συγχαρητήρια στους άξιους λειτουργούς της!!!


Τα δικά μου λόγια από δω και πέρα είναι περιττά...


Σας παραθέττω στοιχεία της ίδιας της Βιβλιοθήκης, καθώς υπερσυνδέσμους (link) και φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές।






H Βιβλιοθήκη με λίγα λόγια Η Βιβλιοθήκη είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Εποπτεύεται από Εφορεία με τριετή θητεία, η οποία ορίζεται από την Περιφέρεια. Αριθμεί πάνω από 21.000 μέλη σήμερα και το 2007 δάνεισε 210.000 τεκμήρια στην Κεντρική Βιβλιοθήκη. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας παρέχει τις υπηρεσίες της μέσω του Κεντρικού της κτηρίου, του παρατήματος, και των δύο Κινητών Βιβλιοθηκών της, οι οποίες επισκέπτονται περισσότερα από 50 δανειστικά κέντρα, σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Το Παράρτημα της, στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 11ου σχολείου δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η συλλογή της περιλαμβάνει πάνω από 1000.000 τόμους βιβλίων (50.000 από αυτούς είναι καταχωρημένοι σε ηλεκτρονική μορφή) και μπορούν να αναζητηθούν μέσω του διαδικτύου. Εκτός από το έντυπο υλικό η συλλογή περιλαμβάνει και οπτικο-ακουστικό υλικό (VHS, DVD, CD-ROM, DVD-ROM, CD μουσικής). Η ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Βιβλιοθήκη Λειτουργεί 2 κινητές μονάδες। Η πρώτη εξ αυτών κατασκευάσθηκε το 1993 στο πλαίσιο του προγράμματος "Mobile" το οποίο χρηματοδότησε η Ε.Ε. Η δεύτερη δημιουργήθηκε το 2000 στο πλαίσιο του έργου " Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Πράξης για Κινητές Βιβλιοθήκες" που χρηματοδότησε κατά 75% η Ε.Ε. και κατά 25% το Ελληνικό Δημόσιο. Οι κινητές βιβλιοθήκες πλήρως εξοπλισμένες με υπολογιστές, χρησιμοποιούν πλέον κάρτες vodafone για ασύρματη σύνδεση στο Internet και εξυπηρετούν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια των Νομών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κοζάνης। Το πρόγραμμα των επισκέψεων είναι μηνιαίο και όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που εδρεύουν τα δανειστικά κέντρα μπορούν να γίνουν μέλη της βιβλιοθήκης και να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των κινητών βιβλιοθηκών। Τα αποδεικτικά στοιχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: