Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Παρακολουθούσαμε με θλίψη τόσο καιρό όλο τον πόλεμο λάσπης ο οποίος εξελισσόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχαμε αποφασίσει να μην απαντήσουμε σε χυδαιότητες, συκοφαντίες και ανακρίβειες. Μετά από τον καταιγισμό των εξελίξεων και τα δημοσιεύματα που θίγουν, τόσο τον Πρόεδρό μας κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο όσο και τον καταξιωμένο και βραβευμένο συγγραφέα κ. Μάνο Κοντολέων, θα θέλ...
αμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

-Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση για το βιβλίο και τη Νεότητα) ιδρύθηκε ως Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 1969 και από τότε ανελλιπώς στηρίζει το παιδικό βιβλίο αποκλειστικά με εθελοντική προσφορά των μελών του (συγγραφέων, εικονογράφων, εκπαιδευτικών, βιβλιοθηκονόμων κλπ). Βασικός σκοπός του είναι η καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας και η διάδοση του καλού παιδικού βιβλίου.
- Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στηρίζεται στις συνδρομές των μελών του και στα έσοδα από εκδόσεις και δραστηριότητες.
-Το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και τα μέλη μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.
- Οι κριτικές επιτροπές των Βραβείων του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ είναι πολυσυλλεκτικές και αποτελούνται από πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, βραβευμένους δημιουργούς, κριτικούς, βιβλιοθηκονόμους. Τα βιβλία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και των μελών των κριτικών επιτροπών εξαιρούνται από όλους τους διαγωνισμούς που διενεργεί το Τμήμα αλλά και από διεθνείς συμμετοχές (Βραβεία Άντερσεν, Τιμητικοί πίνακες κά).
- Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς που έχουν κοινούς σκοπούς με εμάς μη κρατικούς και κρατικούς όπως το Ε.ΚΕ.ΒΙ. και η Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας –χωρίς καμία οικονομική συναλλαγή- μαζί με το Ε.ΚΕ.ΒΙ. φέραμε το παιδικό βιβλίο πιο κοντά στους αναγνώστες του στηρίζοντας τις δράσεις του Ε.ΚΕ.ΒΙ., από τη διοργάνωση της πρώτης HELEXPO για το παιδικό βιβλίο στην Αθήνα μέχρι το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας για το οποίο γίνεται λόγος.
-Βραβεύουμε και υποστηρίζουμε βιβλιοθήκες και φυσικά πρόσωπα που προωθούν τη φιλαναγνωσία με βιβλία που οι ίδιοι οι δημιουργοί ή οι εκδότες τους καταθέτουν καθώς και βιβλία ως έπαθλα που οι ίδιοι οι βραβευθέντες επιλέγουν.
-Συμμετέχουμε σε διεθνείς εκθέσεις, επιστημονικά συνέδρια προβάλλοντας το ελληνικό βιβλίο και τους έλληνες δημιουργούς.
-Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Ε.ΚΕ.ΒΙ. και του Υ.ΠΑΙ.Π.Θ.Α για συμμετοχή του εκάστοτε Προέδρου μας στην ΑΜΙΣΘΗ συμβουλευτική επιτροπή για να στηριχθεί η Φιλαναγνωσία και να διαδοθεί ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο ελληνικό σχολείο. Ο κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος με αυτήν την ιδιότητα συμμετείχε στην εννεαμελή επιτροπή έχοντας προηγουμένως ζητήσει διευκρινήσεις για το αν αυτή η συμμετοχή θα του στερούσε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις δράσεις του προγράμματος – οι οποίες δεν περιελάμβαναν κανενός είδους βράβευση ή διάκριση βιβλίου.

Προσωπικότητες κύρους όπως ο Ακαδημαϊκός κ. Θανάσης Βαλτινός, η Καθηγήτρια κ. Άντα Γκίβαλου και η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ κ. Κατρίν Βελισσάρη αξίζουν μια πιο δίκαιη συμπεριφορά από έναν Υπουργό Πολιτισμού.
Τα παιδιά έχουν ανάγκη -πολύ περισσότερο σήμερα- ένα καλό βιβλίο ως παραμυθία. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι χρόνια αγωνίζονται χωρίς βοήθεια από κανέναν αλλά και οι δημιουργοί που οργώνουν την Ελλάδα για να δημιουργήσουν διά βίου αναγνώστες δεν πρέπει να απογοητευτούν.
Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή του Μάνου Κοντολέων και του Βαγγέλη Ηλιόπουλου κάνοντας έκκληση να μην ακυρωθεί το πρόγραμμα της Φιλαναγνωσίας και να φτάσουν άμεσα τα βιβλία στα σχολεία.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

https://www.facebook.com/pages/Greek-IBBY-KYKLOS-PAIDIKOY-VIVLIOY/114533645292507?v=info#!/pages/Greek-IBBY-KYKLOS-PAIDIKOY-VIVLIOY/114533645292507

4 σχόλια:

Majortotosite Top είπε...

I was actually captured with the piece of resources you have got here.

Sportstoto Link είπε...

Big thumbs up for making such wonderful blog page!

Oncasinosite Net είπε...

Your favorite justification seemed to be at the net the easiest factor to keep in mind of.

Totopick Pro είπε...

Very efficiently written information.