Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Ο Δεκέμβρης κοντεύει στη μέση του, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι πέρα για πέρα εορταστική. Και δεν είναι μόνο τα λαμπιόνια στους δρόμους και τις βιτρίνες που σημαίνουν τη γιορτή της Αγάπης. Δεν είναι οι εκδηλώσεις, με προεξάρχουσες τις χορωδίες και τις πάντες, που προαναγγέλουν το μεγάλο γεγονός. Είναι τα χιλιάδες λαμπερά ματάκια των παιδιών που προσδοκούν την ελπίδα και φωτίζουν με το χαμόγελό τους την αλήθεια . Αυτά τα παιδιά είχα την τύχη να συναντήσω και φέτος, παραμονές Χριστουγέννων, και να μοιραστώ μαζί τους τη χαρά σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, στις παιδικές βιβλιοθήκες της Καλαμαριάς.
Η Καλαμαριά, με μια κεντρική και πέντε παιδικές βιβλιοθήκες, εδώ και χρόνια είναι ο πόλος έλξης και μια όαση πολιτισμού και δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους. Με θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, με βιβλιοπαρουσιάσεις, με επισκέψεις συγγραφέων και άλλα διάφορα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τη στείρα πολλές φορές καθημερινότητα, να διασκεδάσουν, να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες κάποιου βιβλίου και να μεγαλουργήσουν, γιατί στα μάτια των παιδιών καθετί μικρό γίνεται μέγα.
Πρώτος μου σταθμός, στις 4 του Δεκέμβρη 2009, η Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη, στην οδό Ελλησπόντου 15. Και ο "Αλήτης" μου βρήκε στα απορημένα μάτια των μικρών μου φίλων μια ζεστή γωνιά για να κουρνιάσει. "Γιατί να υπάρχουν απροστάτευτα σκυλάκια στους δρόμους;" ήταν η απορία πολλών παιδιών.
"Τα Χριστούγεννα του Αλήτη" έγιναν αφορμή να επισκεφτώ 4 μέρες αργότερα, στις 8 του Δεκέμβρη το πρωί, και τη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη επί των οδών Αιμιλιανού Γρεβενών και Καρολίδου 14. Ετούτη τη φορά σύμμαχοί μου στη μάχη κατά της αδιαφορίας οι μικροί μου φίλοι από τον Παιδικό Σταθμό "ΑΡΓΩ". Τα αυθόρμητα λόγια ενός πεντάχρονου παιδιού "Εγώ βρήκα ένα σκυλάκι στο δρόμο και τώρα το έχουμε σπίτι μας και το φροντίζω" είναι ίσως η καλύτερη απάντηση προς όλους μας.
Με αφορμή "Τα Χριστούγεννα του Αλήτη" επισκέφτηκα την επομένη στις 9/12 και την τρίτη κατά σειρά παιδική βιβλιοθήκη της Καλαμαριάς στο Καραμπουρνάκι, στην οδό Κούσκουρα 32, πάνω από από το 25ο Νηπιαγωγείο. Η ατμόσφαιρα κι εδώ άκρως συγκινητική.
Να ευχαριστήσω λοιπόν από τη θέση αυτή τη διεύθυνση των βιβλιοθηκών για την τιμητική πρόσκληση, ιδιαίτερα όμως να ευχαριστήσω τις εκλεκτές φίλες βιβλιοθηκονόμους: την κυρία Γλυκερία, την κυρία Στέλλα, την κυρία Αντωνία, την κυρία Χριστίνα και την κυρία Πετρούλα για τη χαρά που μου έδωσαν.
Σας εύχομαι ολόψυχα όλες και όλους να έχουμε Καλά Χριστούγεννα!

Ντοκουμέντα και θύμησες από τη Δαήδειο Παιδική Βιβλιοθήκη

Συζητώντας με τα παιδιά, με αφορμή "Τα Χριστούγεννα του Αλήτη"

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το σκουφάκι του Αλήτη

Αφιέρωση αγάπης στα "Χριστούγεννα του Αλήτη"

Μ' ένα συμβολικό δώρο και λόγια καρδιάς.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

According to the British tradition, the best man bears the duty of guarding the two wedding rings until the ceremony. pandora bangles The married couple declares their commitment to each other by wearing the ring after the official wedding ceremony.
cheap pandora bangles It is however known to all that the wedding ring is worn on the ring finger, but on which hand, depends on the place where the couple belongs. pandora necklace As for example in western countries it is worn on the left hand, whereas in countries like Russia, Germany, Bulgaria and others it is pandora necklace silver the custom to wear it on the right hand ring finger.

토토 είπε...

Hi Good day It was really useful for me

스포츠토토 είπε...

I come to your site every week – thank you

카지노 είπε...

Thanks for sharing this one. A must read post!

토토사이트 είπε...

Your writing will be of great help to me and to many other people living in our country.

스포츠토토 είπε...

I was looking for a post like this, but I finally found