Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου Δ. ΣΧ. ΟΒΡΥΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

2 ΑΠΡΙΛΗ 2009
ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΒΡΥΑΣ ΠΑΤΡΑΣ


Από τη θέση αυτή θέλω να εκφράσω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους δασκάλους και τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς Πάτρας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία που μου επιφύλαξαν.
Συγκεκριμένα στις 2 του Απρίλη, παγκόσμια ημέρα παιδικού και εφηβικού βιβλίου, που από το 1966 γιορτάζεται απ' άκρη σ' άκρη σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, βρέθηκα φιλοξενούμενος, ύστερα από την πρόσκληση του καλού μου φίλου Δημήτρη Κυριαζόπουλου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς Πάτρας.
Η φιλοξενία εγκάρδια, συγκινητική. Η υποδοχή ζεστή, η ατμόσφαιρα ιδιαίτερα φιλική. Δεν μπορώ λοιπόν να μην αναφερθώ με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη στην φιλοξενία που μου επιφύλαξαν ο φίλος και διευθυντής του σχολείο κ. Δημήτρης Κυριαζόπουλος μαζί με τον εκλεκτό συνάδελφο και υποδιευθυντή του σχολείου έτερο κ. Δημήτρη. Και να εξάρω τη ζεστή υποδοχή και το επίπεδο των υπολοίπων συναδέλφων εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας. Αλλά και τη ζωντανή παρουσία των ανθρώπων του Συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων του σχολείου. Ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων. Ενθουσιασμός και χαμόγελα και στα πρόσωπα των μαθητών, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την Πέμπτη Δημοτικού.
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, σας συγχαίρω για τη ζεστή σχολική φωλιά που καταφέρατε να έχετε, για το σημαντικό έργο που επιτελείτε και σας εύχομαι ολόθερμα υγεία και πρόοδο. Και το σχολείο σας να είναι ένα ζωντανό πρότυπο μίμησης προς όλους μας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις παραθέτω στη συνέχεια εικόνες στιγμιότυπα από την επίσκεψή μου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς Πάτρας.


Παρουσίαση 1η:

Μιλώντας με τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Πρώτης και Δευτέρας Τάξης με αφορμή το βιβλίο μου ΕΝΑ ...ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


Παρουσίαση 2η:

Με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου για το βιβλίο μου "ΕΝΑ ...ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ", εκδόσεις Ψυχογιός.

Παρουσίαση 3η:

Με τους μαθητές της Τετάρτης και Πέμπτης τάξης για το σύνολο των βιβλίων μου, με έμφαση στα ΟΥΡΑΝΟΚΑΜΩΜΑΤΑ" από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Παρουσίαση 4η:

Μιλώντας με τους μαθητές της Τρίτης Τάξης του σχολείου για το βιβλίο μου ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα


Παρουσίαση 5η:

Μιλώντας με τους μαθητές της Τετάρτης και Πέμπτης τάξης για το βιβλίο μου ΟΣΤΡΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


Παρουσίαση 6η:

Στιγμές ευχαριστιών, στιγμές χαράς, στιγμές συγκίνησης!

Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου με δώρα,
παρουσία του φίλου μου και διευθυντή κ. Δημήτρη Κυριαζόπουλου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

4 σχόλια:

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ είπε...

Στις 2 Απριλίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ήρθε στο
σχολείο μας ένας σπουδαίος συγγραφέας, ο Μερκούριος Αυτζής. Ήταν ένας κύριος που μας μίλησε με τόση αγάπη για τα βιβλία. Μας έλεγε
συνέχεια για τα βιβλία του σαν να ήταν παιδιά του. Μας είπε ποια
έχουν εκδοθεί και ποια όχι, μας έλεγε για το πείσμα του κι ότι ποτέ δεν το έβαλε κάτω μέχρι να εκδοθεί το βιβλίο του. Πιο πολύ
εντύπωση μου έκανε η απλότητα που είχε. Δεν είχε αγχωθεί καθόλου.Μας μιλούσε με τόση ηρεμία που όσοι είχαν πάρει βιλία του τα διάβασαν αμέσως.
Ανδρικοπούλου Κων/να, Δ1΄τάξη,
1ο Δ.Σ.Οβρυάς

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ είπε...

Όταν ήρθε ο Μερκούριος Αυτζής στο σχολείο μας, μας μίλησε για τα βιβλία του που εκδόθηκαν παλιά και τα διαβάζουμε κι εμείς. Αυτό
που μου έκανε εντύπωση ήταν που μας μιλούσε με απλά κι ευγενικά λόγια. Ήταν ένας χαρούμενος και πολύ απλός άνθρωπος όπως όλοι μας.
Μητροπούλου Μαρία, Δ1΄ τάξη,
1ο Δ.Σ. Οβρυάς

ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ είπε...

Απόψεις μαθητών του 1ου Δ. Σχ. Οβρυάς Πάτρας από την επίσκεψή μου στο σχολείο τους

1. Εριφύλη Λαμπαδίτη, Ε1
Η παρουσίαση που μας έκανε αυτός ο συγγραφέας μου άρεσε πολύ επειδή δεν είχα ξαναδει συγγραφέα από κοντά. Μας είπε με λεπτομέρειες πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο και κατάλαβα πιο πολλά πράγματα γιατί στη Γλώσσα είχαμε μιλήσει για τα βιβλία. Δεν ήξερα πως από μόνος σου γίνεσαι συγγραφέας, νόμιζα πως πρέπει να σπουδάσεις. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι στο βιβλίο του "Θέλω μόνο να παίξω μαζί σου" δεν έγραψε τυχαία πράγματα αλλά είδε πως συμπεριφέρονται αυτά τα παιδιά και πώς είναι. Δεν ήξερα ότι για να εκδοθεί ένα βιβλίο χρειάζεται τόσο πολύ χρόνο.

2. Σπύρος Κορκόντζηλας, Ε1
Μας έμαθε πολλά πράγματα για τα βιβλία. Επίσης μας έμαθε πως για αν γίνεις συγγραφέας θέλει μόνο λίγη έμπνευση και ενδιαφέρον για τα βιβλία. Το αγαπημένο μου δικό του βιβλίο είναι "Ένα ψυγείο για τον Ορφέα".

3. Μαρία Μάργαρη, Ε1
Έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το επάγγελμα αυτό. Δεν μου άρεσε που δεν υπήρχε "Το τραγούδι του Κότσυφα" για να το αγοράσω. Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο βιβλίο. Ήταν υπέροχα.

Ανώνυμος είπε...

According to the British tradition, the best man bears the duty of guarding the two wedding rings until the ceremony. pandora bangles The married couple declares their commitment to each other by wearing the ring after the official wedding ceremony.
cheap pandora bangles It is however known to all that the wedding ring is worn on the ring finger, but on which hand, depends on the place where the couple belongs. pandora necklace As for example in western countries it is worn on the left hand, whereas in countries like Russia, Germany, Bulgaria and others it is pandora necklace silver the custom to wear it on the right hand ring finger.